Суспільне мовлення

У Львівському цирку працює родина повітряних акробатів

У Львівському державному цирку працює родина повітряних акробатів. Батько та син — Рустам і Ельдар Юлдашеви. Суспільне поспілкувалось із сім’єю.

Едьдару зараз 16 років. Він почав займатися повітряною акробатикою в 11.

Ельдар Юлдашев виконує елемент повітряної гімнастики у Львівському цирку. Фото: Суспільне Львів

“Почалося з першого маленького виступу. Це був благодійний концерт у Литовському чи Латвійському цирку, не пам’ятаю. Після того побачив, що мені подобається увага публіки. І почав працювати. А потім після першої перемоги на фестивалі, побачив, що йде прогрес і вирішив не зупинятися. Найбільше подобається робити напевно обриви, від них якось легше отримати емоції від глядача, а найпростіше — це якісь шпагатики”, — розповідає повітряний гімнаст Ельдар Юлдашев.

У Львівському цирку працює родина повітряних акробатів

Повітряний гімнаст Львівського цирку Ельдар Юлдашев. Фото: Суспільне Львів

Тренує Ельдара його тато — Рустам. Чоловік розповідає, сам з 6 років почав займатися спортивною гімнастикою, а виступає, як артист цирку 30 років.

“Після циркового училища ми випустилися, в нас була група — 7 хлопців, це була акробатика. Потім прийшов якийсь такий переломний момент в моєму житті, я думав, що закінчу кар’єру в цирку. Але назад дороги немає”, — говорить артист цирку Рустам Юлдашев.

У Львівському цирку працює родина повітряних акробатів

Артист Львівського цирку Рустам Юлдашев. Фото: Суспільне Львів

Рустаму Юлдашеву влітку буде 49 років. Чоловік каже, для повітряної гімнастики, якою займався колись, в нього вже завеликий вік. Але він знайшов себе в іншому жанрі — комічному. І 12 років виступає із песиком на ременях.

“Ельдар колись нам приніс маленького песика Жужу. І я вирішив перевірити чи можна її дресирувати. Дивлюся — вона робить все, що я її прошу”, — каже Рустам.

У Львівському цирку працює родина повітряних акробатів

Рустам Юлдашев на репетиції циркового номеру із песиком Жужею. Фото: Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Рустам Юлдашев розповідає, старшому сину Ельдару більше вдається повітряна гімнастика, тому наразі удосконалюють цей жанр. А також він помітив, що молодший син зацікавився стрибковою акробатикою, тому також будуть тренуватися.


Джерело: Суспільне мовлення України