Суспільне мовлення

У Львові створять вишкільні центри для старшокласників

У Львові створять вишкільні центри для старшокласників. Центри функціонуватимуть на базі кількох львівських шкіл. Їх створюють для якісного вивчення військової справи та домедичної допомоги, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Підхід до вивчення оборони та першої допомоги хочуть змінити через нестачу фахівців для якісного викладання предмету, малу кількість практичних занять та слабке матеріально-технічне забезпечення.

Попередньо планують, що вишкільні центри відкриватимуть на базі тих шкіл, де є якісні приміщення тирів та добре розвинена спортивна інфраструктура.

Вишкільні центри передбачатимуть підготовку старшокласників, зокрема:

  • 7 годин навчання на місяць для хлопців та дівчат;
  • залучення фахових військових;
  • сучасне медичне та військове матеріальне забезпечення;
  • доступ для всіх мешканців;
  • 72- та 108-годинні навчально-польові збори.

“Ми зводимо наші ресурси у кілька опорних баз. Так буде простіше знайти спеціалістів для проведення відповідного навчання. З якісною матеріальною базою та хорошими фахівцями діти отримають якісне навчання. Йдеться як про військову підготовку, так і про домедичну допомогу”, — каже керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк.

Як додають у пресслужбі Львівської міської ради, у 10 та 11 класах Львова навчаються понад 10 000 учнів. Наразі уроки “Захист України” у них відбуваються 6 разів та місяць і навчальний процес розділяють для хлопців та дівчат.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові школярів навчають сортувати побутові відходи


Джерело: Суспільне мовлення України