Суспільне мовлення

На Львівщині судитимуть кулеметника так званої “народної міліції ЛНР”, який потрапив у полон

СБУ в Львівській області повідомила про підозру мешканцю Луганщини, який добровільно приєднався до силових структур так званої “ЛНР”. Чоловік воював проти України під час повномасштабної війни та потрапив у полон. Про це повідомили на Facebook-сторінці Управління СБ України у Львівській області.

Як встановила СБУ, судитимуть 52-річного українця, який відкрито підтримував ідеї РФ. Під час повномасштабного вторгнення чоловік добровільно приєднався до однієї з заборонених терористичних організацій квазіреспублік. У серпні 2022 року він вступив до лав так званої “народної міліції ЛНР”. Там отримав посаду кулеметника.

У складі силових структур чоловік брав активну участь у війні проти України. А також проводив розвідку місцевості для подальшого облаштування позицій РФ на Луганщині та Донеччині.

“В листопаді минулого року, під час бойових дій в Бахмутському районі Донецької області, Сили оборони України розбили вщент мрії зрадника про “путінський режим” в нашій державі. Під час контрнаступу українських воїнів бойовик не зміг чинити опір та потрапив у полон”, — йдеться у повідомленні.

Мешканцю Луганщини оголосили підозру за державну зраду, створення терористичної групи чи терористичної організації та створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Читайте також

У Львові суд почав розгляд справи коригувальника вогню по Яворівському полігону

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Воювали на боці так званих “ЛНР” та “ДНР”. На Львівщині судитимуть бойовика та снайпера


Джерело: Суспільне мовлення України