Суспільне мовлення

У Львові бракує водіїв електротранспорту: кандидатів навчатимуть безкоштовно

У Львові бракує водіїв трамваїв та тролейбусів. Як повідомила Суспільному речниця “Львівелектротрансу” Ольга Бачинська, станом на 1 квітня цього року потребували близько 30 водіїв тролейбусів. Зараз водіїв набирають на навчання.

Вирішив опанувати нову професію львів’янин Юрій Панас. До цього каже, не працював ані з таким габаритним, ані з громадським транспортом. Тому готується і до можливих складнощів у роботі.

“В мене інвалідність, а до пенсії ще треба допрацювати. І вирішив на водія тролейбуса вчитися. Звичайно, що будуть нюанси. Але, як кажуть знайомі, коли приїжджають: якщо ти їздиш Львовом, то вже будеш добрий шофер”, — каже Юрій Панас.

Фото: Суспільне Львів

Триває навчання три місяці. Два з них — теоретичні.

“Вивчаємо все, що стосується не тільки обов’язків водія, але й інших учасників руху. Вивчаємо як повинен поводити себе пішохід, пасажир. І в чому є небезпека цього контакту водія з іншими учасниками”, — говорить викладач правил дорожнього руху Роман Льода.

У Львові бракує водіїв електротранспорту

Фото: Суспільне Львів

Останній місяць курсу — практичний. Інструктори вчать їздити на усіх маршрутах та на всіх моделях, трамваїв чи тролейбусів, які є у Львові.

“Найважче в роботі звикнути, що треба під’їжджати до зупинки, дивитися в дзеркала, висадка-посадка, і знову ж дивитися дзеркала, і починати рух важко. Тому що в місті і так багато машин, а ще треба стежити за контактною мережею”, — розповідає інструктор Роман Хорос.

У Львові бракує водіїв електротранспорту

Фото: Суспільне Львів

Найбільше зараз потребують у “Львівелектротрансі” водіїв тролейбусів.

“На даний час багато водіїв захищають нашу Батьківщину. Тому склалась така ситуація, що нам потрібні нові водії, бо не вистачає для перевезення пасажирів. Немає значення чоловіки або жінки. Аби були хороші водії, не порушували правила дорожнього руху, дотримувались графічності”, — каже директор навчально-курсового комбінату “Львівелектротрансу” Григорій Вархов.

У Львові бракує водіїв електротранспорту

Фото: Суспільне Львів

“Станом на 1 квітня в нас є 229 водіїв трамвая і 202 водія тролейбуса. В нас випускається приблизно 70 і 70. То нам би було потрібно таку ж рівномірну кількість мати водіїв”, — говорить речниця “Львівелектротрансу” Ольга Бачинська.

Тому, за словами Ольги Бачинської, набір на навчання зробили постійним, а раніше його проводили двічі на рік. Зараз його розпочинають одразу після того, як набирають групу із 10 охочих. Тримісячне навчання безкоштовне.

Читайте також

Студентів львівських ВНЗ закликають оформляти транспортні картки ЛеоКарт

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові затвердили нові тарифи на проїзд в електротранспорті. Що змінилося


Джерело: Суспільне мовлення України