Суспільне мовлення

Мама загиблого захисника зі Львівщини подарувала чотири дрони бригаді сина

Мама загиблого захисника Олександра Созанського придбала чотири дрони для 80 окремої десантно-штурмової бригади. Безпілотники купили за майже мільйон гривень. Цю суму перерахували мешканці області, щоб підтримати родину. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Офіцер-десантник Олександр Созанський на псевдо “Раґнар”, який був командиром батальйону роти вогневої підтримки 80 бригади, загинув у лютому цього року в бою під Бахмутом. Побратими військового розповіли, Олександр обрав псевдо на честь скандинавського воїна Раґнара. Чоловік тренував солдатів та готував їх до повномасштабної війни.

“Це він створив таку роту, організував такий збитий колектив і стільки скільки ворогів ми знищили, не є багато таких підрозділів”, — каже десантник з позивним “Святий”.

Мама загиблого Лідія Созанська розповідає, син пішов захищати Україну добровольцем у 2014 році. Каже, ніколи не відмовляла Олександра покинути військову справу:

“Бувало, що зі Львівщини приїжджала у Маріуполь на базу до Олександра та готувала хлопцям. Кожен воїн на війні і йому найважливіше потрібно розуміння. Мало того, що він воює, він кожен день переживає стільки стресу, стільки втрачає сил, втрачає здоровʼя і тут йому ще треба викручуватися і рідним щось пояснювати, а це не правильно. Рідні повинні підтримувати, вірити, молитися за нього і допомагати”.

Після загибелі Олександра мешканці Самбірщини, щоб підтримати родину, перерахували на рахунок мами захисника близько мільйона гривень.

“Коли мені сипатися почали перші кошти на карточку, в мене так кожен раз аж серце тьохкало. Знаєте, це дуже приємно, але водночас дуже боляче, що я збираю. Але це буде хорошою пам’яттю про сина”, — каже Лідія Созанська.

За ці гроші купили чотири дрони, оснащені тепловізорами з оптикою нічного бачення.

“Щоб ви розуміли, кожного дня за допомогою дронів знищується ворог, не було такого дня ще, щоб ми за допомогою дронів не знищили ворога. Працювати вони будуть вдень та вночі і чітко виявлятимуть ворожі позиції. У воїнів основна робота проходить вночі”, — додає жінка.

Молодша сестра Олександра Уляна теж пішла служити у бригаду брата.

“Мусимо ставати на місця полеглих і працювати далі. Роботи багато і ворогів дуже багато, тож мусимо продовжувати шлях наших воїнів”, — каже дівчина.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Батько загиблого військового зі Львівщини придбав три автомобілі для ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України