Суспільне мовлення

Чотирьох мешканців Херсонщини визнали винними у колабораціонізмі та засудили до 15 років

У Львові суд визнав чотирьох мешканців Херсонщини винними у колабораційній діяльності. Українців, які обіймали керівні посади в так званих “правоохоронних органах” окупованого Генічеська, засудили до 15 років тюрми. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Як довели в суді прокурори, у березні 2022 року мешканці Херсонщини добровільно зголосились співпрацювати з окупаційною владою РФ. Вони очолили керівні посади: начальника, заступників начальника та керівника кадрового підрозділу в так званому “відділку міліції” в Генічеську.

“Займаючи псевдопосади, вони проводили підбір кандидатів та працівників до правоохоронного органу, організовували охорону зібрань, які проводила окупаційна адміністрація. А також виконували інші злочинні накази та розпорядження держави-агресора”, — йдеться у повідомленні.

За даними МВС України, раніше обвинувачені працювали у міліції, проте у різний час їх звільнили. Ще один — був начальником охорони приватної фірми.

Мешканців Херсонщини визнали винними у колабораціонізмі. Львівська обласна прокуратура

Жінку та трьох чоловіків засудили до 15 років ув’язнення з конфіскацією всього майна. Також їх позбавили права обіймати посади в державних органах на строк 15 років.

Читайте також

Обстрілював позиції ЗСУ. Львівський суд оголосив вирок 44-річному бойовику “ЛНР”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пояснення “мені погрожували” недостатньо: хто є колаборантом — розповідає Мінюст


Джерело: Суспільне мовлення України