Суспільне мовлення

На Львівщині попрощаються з сімома захисниками України

На Львівщині 4 квітня попрощаються з сімома захисниками. Михайло Лях, Михайло Назаркевич, Павло Бондар, Максим Депутат, Роман Боровик, Владислав Загорулько та Орест Кінаш загинули, боронячи Україну. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Михайло Лях — уродженець села Верхнє Висоцьке, житель села Красне Стрийського району.

Михайло Лях. Фото: Львівської ОВА

Загинув 31 березня 2023 року поблизу Авдіївки Донецької області внаслідок штурмових дій ворога. У воїна залишилася дружина та двоє дітей.

Михайло Назаркевич —мешканець села Обидів Кам’янка-Бузької громади. Був військовослужбовцем 128-ї ОГШБр. Загинув 1 квітня 2023 року внаслідок виконання бойового завдання. У воїна залишились мама, дружина та двоє синів.

Павло Боднар — родом з Стрия, проживав у селі Грабовець, Грабовецько-Дулібівської громади.

З липня 2022 року боронив Україну. Був рядовим, розвідником механізованого батальйону військової частини. Два місяці вважався зниклим безвісті. Загинув на Бахмутському напрямку. Як повідомили на Facebook-сторінці Стрийської міської ради, парастас відбудеться 4 квітня о 19.00. Похорон — 5 квітня о 12.00.

Максим Депутат — уродженець міста Вараш Рівненської області, жив у Львові.

На Львівщині попрощаються з сімома захисниками України

Максим Депутат. Фото: Львівської міської ради

Від початку вторгнення боронив державу у складі 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка оперативного командування “Схід” Сухопутних військ ЗСУ. Виконував бойові завдання на Харківщині та Донеччині. У воїна залишилися мама та брат.

Роман Боровик — родом з міста Вінниця. Згодом проживав у Львові.

На Львівщині попрощаються з сімома захисниками України

Роман Боровик. Фото: Львівської міської ради

З першого дня вторгнення став до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, був старшим бойовим медиком, виконував завдання на східному напрямку. У захисника залишилися дружина, троє дітей, мама та сестра.

Чин похорону Максима Депутата і Романа Боровика розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Владислав Загорулько — уродженець міста Суми. З 2017 року проживав у Львові.

На Львівщині попрощаються з сімома захисниками України

Владислав Загорулько. Фото: Львівської міської ради

Від початку вторгнення Росії добровольцем пішов у лави 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Боровся на східному напрямку. У воїна залишились батьки, двоє братів та сестра.

Чин похорону Владислава Загорулька відбудеться о 14:00 у Церкві “Голгофа” ХВЄ (вул. Скрипника, 2А). Поховають воїна на Личаківському кладовищі, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.
Орест Кінаш — уродженець села Уличне, Трускавецької громади. Був офіцером 53 ОСБ. Загинув 29 березня 2023 року під Бахмутом.

“Полеглий офіцер був добре знаний в Україні як гірський провідник, альпініст, як людина слова та діла, як великий патріот і дюдина з великої літери. Звістка про його смерть шокувала всіх, хто знав Ореста Кінаша, адже це велика та непоправна втрата”, — повідомили на Facebook-сторінці Трускавецької міської ради.

Поховають воїна Ореста Кінаша в Києві.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На війні загинув захисник зі Львівщини Ігор Багнюк


Джерело: Суспільне мовлення України