Суспільне мовлення

Зібрала 650 тисяч грн для ЗСУ. Історія незрячої школярки зі Львівщини. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Школярка зі Львівщини Анна-Марія Герман зібрала понад півмільйона гривень на допомогу Збройним силам. Дев’ятирічна дівчинка грає на бандурі та співає патріотичних пісень. За зібрані гроші її родина закуповує для війська дрони, рації, а нещодавно придбали автомобіль на передову. Старший брат Анни-Марії воює біля Бахмута, тож маленька волонтерка каже: допомагатиме армії аж до перемоги.

Від народження Анна-Марія є незряча. Однак це, за словами мами, не завадило їй навчатися в музичній школі та волонтерити для ЗСУ.

“Я сказала мамі, що я хочу волонтерити. Оскільки мій брат зараз воює в Бахмуті, він отримав поранення. Ми почали вчити патріотичні пісні, викладати їх в інтернет. І я вирішила волонтерити цими піснями”, — розповідає Анна-Марія Герман.

Від літа минулого року Анна-Марія разом з одним зі старших братів почали виступати у рідному місті Комарно та найближчих населених пунктах. Каже: розказували вірші та співали патріотичних пісень на вулицях та в церквах.

“Спершу я був дуже здивований, що Анна-Марія настільки багато грошей вже назбирала на цю 125 бригаду. Я був дуже здивований! Особливо, коли вона купила машину”, — каже брат дівчинки Ілля.

Анна-Марія з братом та мамою. Суспільне Львів

Усі зібрані гроші, а це вже понад півмільйона гривень, скеровують на допомогу війську.

“За ці кошти ми купили взуття, одяг, харчування, медикаменти, купили дрон, недавно купили рації, які відправили хлопцям на передову. Машину купили за її кошти. Освятили і зараз чекаємо фарбування і будем відправляти, машина буде їхати туди до хлопців”, — говорить мама Наталія Бражник.

Анна-Марія навчається у Львівській музичній школі імені Кос-Анатольського. Уже два роки опановує гру на бандурі, розповідає її викладачка Ольга Вільгуцька:

“Вона до мене прийшла. Спершу думала її вчити тільки співати. Але мрія дівчинки була грати на бандурі. Ну, звичайно, за ці 46 років моєї педагогічної праці це перший випадок, перша дівчинка з вадами зору. І я, чесно кажучи, не знала, з чого почати. Почали вивчати інструмент. Напрочуд дуже швидко з тим справилися. Дівчинка є здібна, розумна, має чудові музичні дані”.

Анна-Марія грає на бандурі

Анна-Марія грає на бандурі. Суспільне Львів

За словами Ольги Вільгуцької, її учениця є лауреаткою багатьох всеукраїнських і міжнародних конкурсів. Сама ж Анна-Марія каже, що планує й надалі допомагати українській армії.

“Я буду далі волонтерити, тому що я хочу, щоб скоріше закінчилася війна”, — каже Анна-Марія.

Читайте також

Незряча 9-річна волонтерка зі Львівщини зібрала 650 тисяч гривень для ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Допомога ЗСУ та переселенцям: історії дітей-волонтерів зі Львова


Джерело: Суспільне мовлення України