Регулярне вживання горіхів і насіння знижує ризик серцевих захворювань — дослідження
Команди вчених Університету Осло і Каролінського інституту в Стокгольмі під час дослідження з’ясували, що регулярне вживання в їжу горіхів і насіння знижує рівень холестерину в крові і пов’язані з ним ризики серцевих захворювань.
За словами наукового співробітника Університету Осло і провідного автора дослідження Еріка Арнесена, якщо ви будете з’їдати жменю горіхів щодня, тобто близько 30 грамів, ризик серцево-судинних захворювань у вас знизиться на 20-25%.
Арнесен підкреслює, що мигдаль, фісташки та волоські горіхи є найкращими для зниження рівня холестерину.
Зараз дивляться
– Горіхи сприятливо впливають на рівень холестерину в крові, щоб запобігти накопиченню жиру в артеріях. Цей атеросклероз, як його називають, є одним з найбільших факторів ризику серцевих нападів, – пояснив учений
При цьому, за його словами, немає впевненості в тому, що вживання горіхів знижує ризики інсульту і діабету II типу.
За словами вчених, незважаючи на те, що горіхи не можна використовувати для лікування високого рівня холестерину, все ж їхній ефект досить значний в якості профілактичного заходу серед населення в цілому.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-19 10:39:36