Суспільне мовлення

Виправдовував дії РФ: у Львові повідомили про підозру громадянину Росії

У Львові повідомили про підозру громадянину РФ, який виправдовував дії російських військових. Відповідні дописи чоловік публікував на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі “Однокласники”. Про це повідомили у Львівській обласні прокуратурі.

За даними слідчих, чоловік у забороненій соцмережі “Однокласники” систематично поширював дописи, у яких виправдовував злочини РФ.

Підозрюваний — громадянин Росії, який тривалий час проживає на Львівщині. За інформацією СБУ у Львівській області, з початком повномасштабного вторгнення він активно розповсюджував антиукраїнські матеріали.

“У своїх постах підозрюваний возвеличував військових армії-агресора та підтримував її пропагандистські наративи”, — йдеться у повідомленні Львівської обласної прокуратури.

Зокрема, писав про те що Маріуполь — “російське місто”, яке має перебувати в складі Росії.

Допис підозрюваного. Фото: СБУ у Львівській області

Чоловіку повідомили про підозру за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та виправдовування збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідство триває.

Читайте також

Мешканку Львівщини, яка підтримувала збройну агресію РФ, ув’язнили на 5 років

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові за державну зраду судитимуть колишню членкиню партії ОПЗЖ


Джерело: Суспільне мовлення України