Суспільне мовлення

На Львівщині повернули у власність громади землю вартістю понад 844 млн грн

Господарський суд Львівської області задовольнив позов прокуратури та повернув громаді на Львівщині землю вартістю понад 844 млн грн. Її незаконно передали у приватну власність у 2020 році. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що у жовтні 2020 року на території, що підпорядковується Рясне-Руській сільській раді, незаконно передали у приватну власність 21,5 га землі.

“Встановлено, що в 2020 році, напередодні припинення повноважень Рясне-Руської сільської ради, останньою було незаконно безоплатно передано у приватну власність гаражно-будівельним корпоративам землю, яка знаходиться в одному із сіл Львівської територіальної громади”, — повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Позов до суду про визнання незаконним рішення селищної ради щодо передачі у приватну власність земельних ділянок подав керівник Франківської окружної прокуратури міста Львова. Господарський суд Львівської області задовольнив позов прокуратури 3 березня 2023 року.

Після набрання чинності рішення суду, через 30 днів, окружна прокуратура працюватиме над його виконанням.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові незаконно приватизували пам’ятку культури — “Будинок вчених” у центрі міста


Джерело: Суспільне мовлення України