Суспільне мовлення

Двом українським військовим встановили протези у Superhumans Center

Двом українським військовим встановили протези у Superhumans Center. Протези рук першими отримали військовослужбовці Андрій Гідзун та Віталій Іващук. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Обоє чоловіків отримали на війні мінно-вибухові травми, тому їм довелося ампутувати руки.

Як раніше повідомляли на сайті Міністерства охорони здоров’я, 30-річний Андрій потрапив до лікарні ще у квітні 2022, 24-річний Віталій — у червні.

Для того, аби підібрати військовим протез, їх відправили до Мюнхена. Там провели вимірювання та тестування. Тепер на Львівщину прибув інженер Open Bionics Хелдер Гонкалвез. Він встановив протези Андрію та Віталію.

Двом українським військовим встановили протези у Superhumans Center. Фото: Львівської ОВА

До повномасштабної війни Андрій працював на шахті. Чоловік не міг змиритись з думкою, що після травми не зможе повернутися до свого звичного життя. А Віталій має намір повернутися на передову. Вже спакував усю амуніцію та не може дочекатися, коли приєднається до своїх побратимів.

Hero Arms — біонічні протези верхніх кінцівок. Легкий та універсальний протез має групу світлових, звукових та вібраційних сигналів, які надають користувачам зворотній зв’язок про стан їхньої біонічної руки.

Читайте також

У центрі протезування “Superhumans” почали формувати чергу пацієнтів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Протезування в Україні: як на Львівщині створюють центр “Superhumans”


Джерело: Суспільне мовлення України