Суспільне мовлення

На Львівщині відкриють філію Національної академії сухопутних військ

У місті Самбір, на Львівщині, запрацює філія Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

У вівторок, 7 березня, підписали Меморандум про гарантії та взаєморозуміння щодо функціонування вищої школи професійної підготовки військових кадрів. Сторони Меморондуму — Львівська ОВА, Самбірська міська рада та Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

“Це буде ще один важливий вклад нашої області у забезпечення потреб держави в безпеці та обороні. Вмотивовані хлопці й дівчата ставатимуть тут надійними та професійними військовими, перейматимуть досвід від провідних українських спеціалістів та іноземних фахівців”, — каже начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Відповідно до меморандуму Самбірська міська рада зобов’язалася безплатно передати з комунальної власності до державної нежитлову будівлю разом з господарськими будівлями для розміщення філії. У цій будівлі Академія має провести ремонт.

Також Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зобов’язалася зберегти при проведенні ремонту зовнішній вигляд фасаду будівлі і її елементів для збереження автентичності історико-архітектурного надбання.

Читайте також

На Львівщині підприємство виготовляє окопні пічки для військових і цивільних на Схід

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Таких руйнувань ще не бачили”: як енергетики із Львівщини відновлюють мережі на Півдні України


Джерело: Суспільне мовлення України