Україна і світ

Бахмут залишається епіцентром удару військ РФ – ситуація 27 лютого 2023

Місто Бахмут (Донецька область) залишається епіцентром штурмових дій ворога. Російські окупаційні війська намагаються прорвати оборону українських захисників.

Про це розповів речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

– Бахмут залишається епіцентром удару ворога, де він концентрує свою увагу на тому, щоб прорвати нашу оборону. Зокрема, в районі таких населених пунктів, як Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванківське, Північне, – зазначив він.

За словами Череватого, на цьому відрізку фронту окупанти здійснили за добу 300 обстрілів із різних видів ствольної артилерії, та реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Зараз дивляться

Крім того, протягом доби відбулося 60 бойових зіткнень, під час яких війська РФ втратили 63 окупантів убитими та 141 пораненими.

У районі селища Ягідне, що розташоване на північ від Бахмута, зараз відбуваються жорстокі бої.

– Там ідуть жорстокі бої. Командування вживає всіх зусиль, щоб не дати ворогу просунутися нашою територією, – наголосив Череватий.

Мапа: Deep State

Він додав, що ситуація в районі Бахмута зараз важка, але контрольована. Він нагадав, що ця ділянка фронту вже сім місяців перебуває під сильними обстрілами окупантів, динаміка бойових дій за цей час перебуває приблизно на тому ж рівні. Ворог намагається маневрувати військами, має великі втрати.

Днями військові частини, які захищають Бахмут та підступи до нього, відвідав командувач Східного угруповання військ, генерал-полковник Олександр Сирський. Зазначалося, що бої тривають навколо міста та на його околицях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, лише за одну добу окупанти втратили в Бахмуті 500 осіб убитими та 900 пораненими.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-27 18:25:30