Україна і світ

Міністр оборони ФРН відвідав школу бронетанкових військ, де тренуються військові ЗСУ

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус відвідав школу бронетанкових військ німецької армії, де практикуються військовослужбовці Збройних Сил України.

Про це йдеться у повідомленні федерального міністерства оборони Німеччини.

«Практика має першочергове значення. Воїни з України отримують необхідні навички на бойовому танку Leopard 2A6 та БМП Marder», — наголошують в німецькому оборонному відомстві.

На військовому полігоні відпрацьовується взаємодія командира і навідника в башті БМП «Мардер» зі стрільбами. Взаємодія окремих членів екіпажу відлагоджується на тренажерах основного бойового танка «Леопард-2».

З листопада 2022 року навчання централізовано проводить Місія Європейської військової допомоги Україні. Багатонаціональне командування спеціальної підготовки, яке базується в Штраусберзі, організовує навчання, за яке відповідає Бундесвер.

Німеччина проводить шеститижневий навчальний курс для українських танкових екіпажів, який відбувається на базі в Мюнстері від початку лютого.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше ФРН оголосила, що передасть Україні 14 основних бойових танків Leopard 2 A6. Крім того, Бундесвер передав Україні пакет боєприпасів.


Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-21 08:38:44