Україна і світ

Пілот розповів, як F-16 можуть допомогти Україні

Винищувачі F-16 важливі для України, оскільки вони можуть ефективно допомогти як в мирних областях, так і на фронті.

Про це розповів український пілот з позивним Джус.

– Саме комплексним застосуванням цієї платформи можна змінити хід бойових дій, взяти ініціативу в свої руки у повітряному просторі причому як в мирних областях, щоб перехоплювати всі ворожі повітряні цілі, так і безпосередньо на лінії фронту, – каже пілот.

Він зазначив, що у зоні бойових дій F-16 зможе захистити нашу піхоту від ворожої авіації та наносити ефективні високоточні удари з великої відстані, розбиваючи ворожі транспортні шляхи, шляхи підвозу боєприпасів тощо.

Зараз дивляться

Крім того, за словами Джуса, за допомогою F-16 можна буде оперувати в акваторії Чорного моря і боротись з Чорноморським флотом РФ набагато ефективніше, ніж використовуючи берегові платформи.

Раніше президент Володимир Зеленський звернувся з проханням про надання британських та інших західних літаків, коли він здійснив несподіваний візит до Великої Британії, Парижа та Брюсселя.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що відправлення Україні винищувачів F-16 може стати “серйозним викликом”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Газета Financial Times із посиланням на джерела повідомляла, що в адміністрації президента США Джо Байдена допускають відправлення Україні винищувачів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-16 17:58:58