Україна і світ

Два українські воїни отримають біонічні протези рук Hero Arms – проєкт Superhumans

Двоє українських військовослужбовців, які втратили руки в результаті мінно-вибухових поранень, через кілька тижнів отримають біонічні протези верхніх кінцівок Hero Arms. Це стане можливим завдяки проєкту Superhumans.

– Першими українськими пацієнтами, які отримають протези від Open bionics стали Андрій Гідзун та Віталій Іващук. Підготовчі процедури для установки протезів Hero Arms вони пройшли в Мюнхені, – повідомляється в пресрелізі проекту Superhumans.

Потім, через деякий час, коли клініка Superhumans у Львові повноцінно відкриється, всі етапи протезування виконуватимуть в Україні.

Зараз дивляться

Інвестиції у запуск реабілітаційного медичного центру Superhumans у Львові оцінюють у $54 млн. Кошти для фінансування проєкту залучають в Україні та за кордоном методом фандрейзингу.

Перший корпус Центру реабілітації, протезування та реконструктивної хірургії Superhumans відкриють у Львові навесні на базі однієї з місцевих лікарень.

Клініка Superhumans буде фокусуватися на протезуванні дорослих і дітей, хірургічних операціях з реконструкції та відновлення понівечених частин тіла, зокрема обличчя, а також на лікуванні посттравматичного стресового розладу.

У клініці буде 100 ліжок, дві операційні, лабораторія з виготовлення протезів і фізіотерапевтичне відділення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-14 15:46:56