Україна і світ

Президент Польщі відвідав танковий полігон, на якому військові ЗСУ опановують Leopard

На танковому полігоні у польському місті Швєнтошув відбулася зустріч президента Польщі Анджея Дуди та міністра національної оборони Польщі Маріуша Блащака із інструкторами, які навчають військовослужбовців Збройних Сил України опановувати танки Leopard.

Про це йдеться у повідомленні польського Міністерства національної оборони.

«Ми проводимо низку тренувань, щоб українські воїни могли рухатися та протистояти російському наступу. Ми із задоволенням дивимось на співпрацю наших інструкторів з канадськими та норвезькими інструкторами», — зазначив президент Польщі Анджей Дуда, слова якого цитує його Канцелярія.

На початку лютого 2023 року Німеччина заявила, що поставить до України 14 танків Leopard 2 A6. Згодом міністр оборони ФРН Борис Пісторіус повідомив, що уряд Німеччини схвалив рішення про постачання Україні трьох батальйонів танків Leopard 1.

«Наші сусіди також захищають нас від російського ворога, тому ми їм допомагаємо, постачаючи сучасне обладнання та навчаючи ним користуватися», — підкреслив польський президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше повідомлялося, що Франція відправила півтори сотні своїх військовослужбовців до Польщі для навчання українських військових.


Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-13 16:56:22