Україна і світ

«Головним напрямком ударів ворога залишається бахмутський відтинок фронту» – Сергій Череватий

Головним напрямком ударів ворога на східному напрямку залишається бахмутський відтинок фронту. На цьому сьогодні під час прямого включення у телемарафоні «Єдині новини» наголосив речник Східного угруповання військ Збройних Сил України полковник Сергій Череватий.

– Протягом доби противник 167 разів наніс удари різними видами ствольної та реактивної артилерії на цьому напрямку, – зазначає Сергій Череватий. – Відбулось 41 боєзіткнення, в ході якого ворог втратив 212 військовослужбовців убитими та 315 – пораненими. В районі самого Бахмута зафіксовано 48 обстрілів та 19 боєзіткнень. Бої також велися в районі Торського, Федорівки, Іванівського та Часового Яру.

Також свою увагу росармія зосереджує на Лиманському напрямку, території Луганщини, де, за словами речника Східного угруповання військ Збройних Сил України, багато днів поспіль ворог ставить своєрідні рекорди по ураженню артилерійським вогнем.

– Цієї доби було 424 обстріли різними типами артилерії і 23 боєзіткнення, – пояснює офіцер. – У них ворог втратив 69 осіб убитими та 126 пораненими.

Втрачає росармія на цьому напрямку і бойову техніку. Так, втрати ворога у техніці за минулу добу тут склали 5 танків Т-72, броньований автомобіль «Тигр», самохідний міномет «Тюльпан» та 2 САУ «Піон».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами полковника Сергія Череватого, динаміка втрат російської армії на сході України непорівнянні з будь-якими сучасними арміями світу. Сучасним стандартам не відповідають ані тактика дій росармії, ані тактична медицина, ані інші показники.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-12 14:29:55