Україна і світ

Україна запропонувала рф додатковий механізм повернення важкопоранених полонених захисників

Під час зустрічі у Координаційному штабі з родинами полонених і зниклих безвісти бійців загону морської охорони Державної прикордонної служби України представник Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомив про додатковий механізм повернення важкопоранених полонених захисників, який обговорювали в Туреччині з представниками росії.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Цей механізм називається репатріацією і він ґрунтується на статті 110 Женевської конвенції. Зараз Україна чекає на реакцію російської сторони.

Також представник Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини додав, що представники Офісу омбудсмана спілкуються зі звільненими з полону військовослужбовцями щодо стану їхнього здоров’я, порушення норм міжнародного гуманітарного права і стосовно наявності у них відомостей про інших військовослужбовців, які можуть перебувати у полоні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник Штабу звернув увагу на інформаційно-психологічні операції, які російська федерація здійснює в українському інформаційному полі. Він закликав уважніше ставитися до поширюваної з неперевірених джерел інформації і не піддаватися маніпуляціям.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-07 10:52:10