Україна і світ

У Координаційному штабі відбулась зустріч з родинами полонених і зниклих безвісти бійців Інгулецької бригади

Ілюстративне фото

У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з родинами військовослужбовців з окремої механізованої Інгулецької бригади, які зникли безвісти чи потрапили в полон.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Участь у заході взяли представники Координаційного штабу, Сил територіальної оборони Збройних Сил України та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). До речі, саме до них і було адресовано найбільше запитань.

За її словами представниці МКЧХ, їх організація не підтверджує полон, а отримує відповідне підтвердження від сторони конфлікту. Листи від полонених, які утримуються в російській федерації, передаються через їх міністерство оборони до Центрального агентства розшуку МКЧХ, далі вони потрапляють до Національного інформаційного бюро, а звідти вже й надсилаються, відповідно, родинам полонених військовослужбовців. Безпосередньою доставкою листів до військовополонених МКЧХ не займається.

Вона також зауважила, що місцезнаходження військовополоненого встановити не можна, якщо немає доступу до місць утримання. Якщо такий доступ з’являється, то відомості про стан здоров’я і повідомлення від полоненого можуть бути передані родичам. Проте інформація про місцезнаходження полоненого військовослужбовця не розголошується.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник Координаційного штабу також акцентував на тому, що кожна людина, облікована в реєстрі оборонців, залучається до процесів обміну. Якщо родичі виявляють певні помилки у прізвищі чи будь-якій іншій інформації, що стосується військовослужбовця, про це варто повідомити НІБ, щоб такі помилки усунути.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-03 09:15:18