Україна і світ

$2 млн на рік на команду з 30 лікарів дозволяють американцеві відчувати себе 18-річним у свої 45

Щоб відчувати себе щонайменше в 2,5 рази молодше 45-річний американський IT-підприємець Брайан Джонсон витрачає по $2 млн на рік на роботу команди з 30 лікарів, щоб виглядати і відчувати себе на 18 років.

Повідомляється, що тільки на старт цієї програми Брайан витратив кілька мільйонів доларів, зокрема, на установку медичного обладнання у себе вдома. Він хоче, щоб його мозок, серце, легені, печінка, нирки, зуби, шкіра, волосся, член та інші органи функціонували як у 18-річного чоловіка.

Умови проекту зупинки старіння для Джонсона включають суворі обмеження дієти (1 977 веганських калорій на день), спортивні навантаження (по годині на день, інтенсивні тренування тричі на тиждень) і сон в один і той самий час після двогодинного носіння окулярів, що блокують блакитне світло.

Зараз дивляться

Зазначається, що Джонсон і лікарі постійно моніторять показники його організму, а також проводять низку медичних процедур (деякі з них досить неприємні), що включають ультразвукові обстеження, колоноскопію, МРТ, аналіз крові.

За словами лікарів, організм Джонсона почав молодшати з медичної точки зору. Є певні ознаки того, що Джонсон, щонайменше, здоровіший за своїх однолітків. Відсоток жиру в його організмі становить 5-6%, стан його серця оцінюють на 37 років, шкіри – на 28 років, ефективність легень і загальну фізичну форму – на 18 років.

Як зазначає Олівер Золман, який очолює команду лікарів, значущих досягнень поки немає, але вдалося отримати помірні очікувані результати.

Фото: сайт Брайана Джонсона

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-31 10:23:52