Україна і світ

Чергову повітряну атаку на Україну противник розпочав сьогодні вночі із застосування «Шахедів»

Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини».

— Сьогодні вночі, загалом із 23 години і близько до четвертої, були повітряні тривоги по багатьох областях. Протягом ночі усього було знищено 24 дрони-камікадзе, найбільше їх збили військовослужбовці Повітряного командування «Центр». Також вночі були пуски ракет Х-22, — розповів полковник Юрій Ігнат.

Він також повідомив, що над ранок близько шести літаків Ту-95МС вилетіли та здійснили пуски близько 30 ракет.

— Наразі бачимо, що найбільшої уваги ворог приділяє центру України, але під загрозою залишаються й інші регіони. Ми маємо інформацію про застосування ракет Х-101 та Х-555, це ті типи ракет, які запускаються зі стратегічних бомбардувальників, — наголосив речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Він зазначив, що про підготовку росіян до сьогоднішньої атаки свідчили чимало джерел, навіть у ЗМІ з’являлася схожа інформація. Ефективно працює наша розвідка, яка надає дані, зокрема,  про підготовку літаків та підвезення ракет. Відповідною інформацією діляться й наші партнери. Тобто, за день-два уже можна впевнено говорити про високу ймовірність повітряних атак. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Наразі в Чорному морі знаходяться кораблі — носії крилатих ракет «Калібр», тому ми не виключаємо і їхнього застосування з боку противника чи повторних пусків зі стратегічних бомбардувальників. Тому спостерігаємо, готуємось, зберігаємо спокій та слідуємо рекомендаціям щодо дій у випадку повітряної тривоги, — підсумував полковник Юрій Ігнат.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-26 10:51:16