Україна і світ

«Тримаємо небо України»: у Вінниці випустили марку, присвячену героїзму воїнів Повітряних Сил

«Тримаємо небо України» — ексклюзивну марку з такою назвою  сьогодні випустили у Вінниці. Першим її придбав штаб-сержант В’ячеслав Олійник. Він служить у Повітряних Силах понад 15 років, тому не за чутками знає про героїзм захисників неба. Як говорить сам В’ячеслав, марку збереже як пам’ять про те, як відважно льотчики тримали небо України і наближали перемогу!

— Марку із символічною для всіх українців назвою випустили в обмеженому тиражі, тому, звісно, приємно бути її власником! — говорить В’ячеслав. Тож зберігатиму її на почесному місці й колись покажу внукам.

Марку випустили у Вінниці, адже саме це місто вважається столицею Повітряних Сил. Ініціатива є ще й благодійною. Під час церемонії спецпогашення, в якій взяли участь  виконувач обов’язків командувача підготовки Командування Повітряних Сил ЗСУ генерал-майор Андрій Алімпієв, голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий та Вінницький міський голова Сергій Моргунов, було оголошено про початок благодійного аукціону з продажу марочного блоку та конверта з підписами учасників події.

— Потреб у війську, в тому числі і в Повітряних Силах, дуже багато, особливо взимку, — зауважив Юрій Ігнат, речник Командування ПС ЗСУ. — Зрозуміло, що зброю ніхто за ці кошти не купуватиме. Проте ті ж генератори чи засоби зв’язку зараз є необхідністю. Тож можна сміливо сказати, що марка дійсно допоможе тримати українське небо!

Генерал-майор Андрій Алімпієв висловив вдячність усім українцям за увагу до Повітряних Сил, за постійну підтримку Збройних Сил і, безумовно, за будування нашої Перемоги:

— Повітряні Сили у складі Збройних Сил України витримали перші авіаційні й ракетні удари, відновили боєздатність, з кожним днем нарощують спроможність утримувати контроль над повітряним простором і створюють умови для безкомпромісної перемоги Збройних Сил України. Захист неба — це інтелектуальна, активна, наполеглива і дуже складна системна робота. Воїни Повітряних Сил виконали вже більше ніж 8 тисяч авіаційних вильотів із захисту повітряного простору і знищенню ворога на передовій. Зенітники разом із фахівцями радіотехнічних військ і спеціальних військ знищили більш як 1700 повітряних цілей над нашою державою. Ми справляємося з цими завданнями завдяки безумовній підтримці українського народу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото Дмитра Струтинського

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-25 17:47:54