Україна і світ

У Чорному морі зараз перебувають 11 російських кораблів з 28 ракетами «Калібр» на борту

Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла про рух флоту окупантів Чорним морем. Сьогодні на бойовому чергуванні рашистів перебувають 11 кораблів, серед яких чотири ракетоносії, один з яких підводний.

— Це 28 ракет типу «Калібр», готові, споряджені й очікують старту. Тому ми розуміємо, що якась підготовка триває, якийсь задум дій існує. Ми ретельно відстежуємо те, що вони роблять, але також розуміємо, що їм дуже скрутно зараз розташовувати своє корабельне угруповання в пунктах базування. Вони не відчувають абсолютного спокою, незважаючи на те, що намагаються рекламувати свою ППО, — зазначила вона.

За словами речниці, рашисти маневрують та розосереджують свій флот у пошуках безпечної позиції, адже в місцях базування вони вже зазнавали певних негараздів. Окупанти готуються до певного перебігу активних дій, але для цього в них поки що немає абсолютного злагодження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Ми це спостерігаємо і через навчання, які вони проводять у повітрі. Це навчання авіації, і кожного разу коли літаки здіймаються, ми розуміємо, що з навчального політ з легкістю може перейти в бойовий, — підсумувала вона.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-25 09:22:18