Суспільне мовлення

Військові у Центрі “Незламні” проходитимуть реабілітацію на тренажері, виготовленому з металу “Азовсталі”

Військові у Центрі “Незламні” проходитимуть реабілітацію на тренажері, виготовлений з металу останньої партії “Азовсталі”. Метал був відлитий 20 лютого — за чотири дні до повномасштабного вторгнення. На тренажері вже займається захисник з Донеччини. Про це повідомили у Першому медоб`єднанні Львова.

Тренажер називається “Блокова рама”. Його виготовили у Харкові, під час масованих обстрілів, з металу з “Азовсталі”. На ньому можна виконати 15 видів вправ для рук та ніг, тулуба.

“Одним з виробників спортивного обладнання є виробництво, яке базується в Харкові, вони не переїхали. І коли ми погоджували, які саме тренажери треба, ми знайшли їх в Харкові. Це досить символічно: метал з “Азовсталі” і той незламний Харків, який на сьогодні є і далі працює на добробут та покращення фізичного стану пацієнтів”, — каже фізичний терапевт Олег Білянський.

На тренажері з “Азовсталі” сьогодні, 20 січня, вже займався захисник з Донеччини Андрій Аскеров. До повномасштабної війни чоловік працював у шахті. Після роботи Андрій тренував хлопців та дівчат з волейболу. Його позивний “Фізрук”.

Фото: Перше ТМО Львова

37-річний військовий підірвався на міні, коли йшов надавати медичну допомогу побратимам. Тоді чоловікові відірвало 4 пальці на нозі. У лікарні Андрію повідомили, що ногу врятувати не вдасться. Захисник погодився на ампутацію.

“Я, коли прийшов у військкомат, я розумів, що таке можливо. Що це — війна, там можуть покалічити. Так, ця війна в мене багато чого забрала, але життя не закінчилось. Як тільки буде перемога — я почну знову тренувати дітей”, — каже Андрій Аскеров.

Військові у Центрі “Незламні” проходитимуть реабілітацію на тренажері, виготовленому з металу “Азовсталі”

Фото: Перше ТМО Львова

Тренажер Центру “Незламні” подарували благодійники у межах українсько-швейцарського проєкту “Реабілітація травм війни” та БФ “Пацієнти України”.

“Фізична реабілітація необхідна. Це можливо єдиний спосіб для відновлення фізичного стану. І разом в комплексі з іншими заходами: психотерапія, фізична терапія, ерготерапія. Протезування так само невід`ємний процес для відновлення людини”, — каже фізичний терапевт Олег Білянський.

Разом з тренажером з металу з “Азовсталі” центр”Незламні” отримав близько 50 одиниць сучасного медичного та реабілітаційного обладнання: реабілітаційні столи, бруси для відновлення навичок ходьби з перешкодами, бігові доріжки, стельові підйомники, мобільні дзеркала, масажні столи, вертикалізатори, пристрої для розробки колінного суглобу, плеча, пристрої для реабілітації motomed, сходи для навчання ходьби, блокова рамка ветикалізатор, бігові доріжки та велотренажери.

Читайте також

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр отримав майже 10 тонн медичної допомоги

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Центр “Незламні” отримав сучасний реабілітаційний комплекс та реанімаційне обладнання


Джерело: Суспільне мовлення України