Україна і світ

Зеленський очікує, що десятий пакет санкцій ЄС буде направлений проти ядерної галузі РФ

Наступний пакет санкцій Євросоюзу має бути здатний зупинити агресію Росії проти України.

Як заявив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з очільником Євроради Шарлем Мішелем, обмеження мають стосуватись ядерної галузі РФ.

– Санкції проти Росії суттєво зменшують потенціал держави-терориста і мають залишитися одним із ключових захисних інструментів Європи та світу. І тому застосування нових санкцій, на які ми так очікуємо, їхня сила, дуже важливо, щоб санкції були потужні, предметні. І сила цих санкцій повинна бути така, яка здатна зупиняти агресію, і щоб Росія, найголовніше, не могла адаптуватися до тих чи інших санкцій, – сказав він.

За словами президента України, на зустрічі з Шарлем Мішелем він обговорював конкретні рішення, які можуть посилити тиск на Росію та її спільників, зокрема на Іран, звідки до окупантів продовжує надходити зброя.


Володимир Зеленський впевнений, що десятий санкційний пакет Євросоюзу може стати ще більш ефективним, ніж попередні пакети.

Водночас український лідер подякував Шарлю Мішелю за активну участь і лідерство у впровадженні санкційної політики.

– Настав час, зокрема, для санкцій проти російської ядерної галузі, проти усіх її галузей, організацій, проти усіх суб’єктів, які працюють на російську ракетну програму, а також для нових кроків в енергетиці, включно з ембарго на російські енергоносії, – сказав президент України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він заявив, що Європа має достатню силу, щоб залишити державу-терориста без такого потужного ресурсу для її агресії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-19 19:40:54