Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із трьома загиблими захисниками

16 січня у Львові попрощаються із трьома захисниками. Роман Скальський, Сергій Булигін та Олексій Льон загинули, захищаючи Україну. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

Роман Скальський. Фото: Суспільне Львів

Роману Скальському було 26 років. Навчався у Середній загальноосвітній школі №63 міста Львова, згодом – у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №82.

Закінчив Техніко-економічний фаховий коледж Національного університету “Львівська політехніка”. У 2019-му році отримав диплом магістра за спеціальністю “Будівництво та цивільна інженерія”.

Після повномасштабного вторгнення РФ за власним бажанням приєднався до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Під час проходження служби здобув звання “молодший сержант” та отримав посаду командира відділення. Побратими згадують, що він був “дуже розумним, виваженим та зберігав спокій навіть у критичних ситуаціях”.

Сам Роман Скальський казав: “Ми не здали жодного метру нашої землі. Нам було важко, але ніколи не буде соромно”.

У Романа залишилися батьки, дружина, брат, двоє сестер та племінники.

У Львові попрощаються із трьома загиблими захисниками

Сергій Булигін. Фото: Суспільне Львів

Сергію Булигіну було 44 роки. Навчався у ліцеї №51 імені Івана Франка Львівської міської ради. Закінчив Львівське вище професійне училище інформаційно-комп’ютерних технологій.

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах зв‘язківців в Одесі. У мирний час займався виробництвом меблів на місцевому приватному підприємстві.

Після повномасштабного вторгнення РФ став на захист України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у лавах 46-ї окремої десантно-штурмової бригади.

У Сергія Булигіна залишилися батьки, син, донька, сестра та тітка.

У Львові попрощаються із трьома загиблими захисниками

Олексій Льон. Фото: Суспільне Львів

Олексію Льону було 49 років. Він уродженець міста Рубіжне Луганської області.

Навчався у Рубіжанській спеціалізованій школі I-III ступенів №2. Здобував освіту у Національному технічному університеті України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. Згодом проходив військову службу у Шепетівці Хмельницької області.

Після повномасштабного вторгнення РФ боронив Україну у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

У Олексія Льона залишилися дружина, донька, пасербиця, сестра та брат.

Читайте також

Брат зник безвісти. Розповідь маріупольки, яка евакуювалася з міста у вересні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На війні неподалік Бахмута загинув 23-річний захисник зі Львівщини


Джерело: Суспільне мовлення України