Україна і світ

Відеоагітатори за «рускій мір» з Чернігівщини підуть під суд

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців області за вчинення умисних дій, спрямованих на виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 436-2 КК України), інформує пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

«За даними слідства, протягом березня 2022 року чоловік та жінка перекладали з німецької мови відеоматеріали телерадіокомпанії країни-агресора, які виправдовували військове вторгнення РФ. У подальшому, розміщували переозвучені російською мовою власними голосами відеосюжети у самостійно створеному загальнодоступному телеграм-каналі.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих відео мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії рф проти України», – йдеться в повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За вчинене обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування проводилося слідчим відділом УСБУ в області.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-12 06:27:03