Україна і світ

Смертоносна новинка на фронті. ЗСУ показали, як працює французька РСЗВ LRU


Смертоносна новинка на фронті. ЗСУ показали, як працює французька РСЗВ LRU

 

За минулу добу Збройні сили України відбили 13 атак у Луганській та Донецькій областях і вкотре завдали ударів по позиціях російських військ – поцілили по районах зосередження живої сили та техніки окупантів. Робити смерть ворогам нашим військовослужбовцям допомагає іноземне озброєння. Колеги з військового телебачення України розповіли про нові одиниці техніки, які отримали ЗСУ. І вже перевірили їх ефективність.

Серед РСЗВ, що використовуються на фронті українськими захисниками M-142 HIMARS згадується найчастіше. Однак це зовсім несправедливо. Сьогодні арсенал РСЗВ української армії надзвичайно різноманітний, починаючи з найпростіших радянських градів і закінчуючи різноманітними іноземними зразками, серед яких до прикладу американські М-270 чи німецькі Mars II.

Зовсім нещодавно до українського арсеналу високоточної зброї додався ще один цікавий зразок. Йдеться про французьку РСЗВ LRU.

Французька LRU – це по суті модернізована американська MLRS М-270, та серед близьких її родичів – німецька Mars II. Дальність стрільби, залежно від модифікації LRU, щонайменше 80 кілометрів. Боєкомплект 12 снарядів, однак, як показує практика, повний пакет одним залпом використовується рідко. LRU – це високоточна зброя, що має супутникову систему навігації та управління. Це дозволяє ефективно уражати цілі, та при цьому використовувати мінімальну кількість боєприпасів:

Точність ураження – 1-2 метри. Швидкість реагування всього лиш 5 хвилин від отримання мною завдання, до ураження цілі на фронті – “Ліптон”, військовослужбовець ЗСУ

На фронті РСЗВ LRU – новинка. Сьогодні ці системи встигли попрацювати лиш близько місяця, проте хороший результат вже є. Найголовніше, що новою зброєю українські захисники задоволені. Кажуть, що у порівнянні зі старшими аналогами, яких ще багато на озброєнні української армії, це небо і земля.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-09 16:19:41