Україна і світ

48Н6ДМ: що відомо про зенітну ракету, якою Росія била по Києву

Росія зранку 2 вересня застосувала проти України зенітну ракету 48Н6ДМ, запуск якої відбувається з комплексу С-400, а сама ракета летіла в бік Києва. Вона була успішно знищена силами української протиповітряної оборони.

Про це пише Defence Express, посилаючись на власні джерела.

Зенітна ракета 48Н6ДМ: що відомо

За інформацією аналітиків, під час атаки армія РФ била по Україні ракетою 48Н6ДМ типу поверхня-поверхня.

Зараз дивляться

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, держава-агресор у понеділок, 2 вересня, здійснила запуск чотирьох зенітних ракет типу С-300/С-400 та ще однієї ракети, тип якої наразі не встановлено.

Defense Express вказує, що ці ракети небезпечні через те, що мають низьку точність влучання, а тому під загрозою є, перш за все, цивільна інфраструктура та звичайні українці.

Фото: Defense Express

Водночас зенітна ракета 48Н6ДМ має бойову частину масою 180 кг, коли ж її відстань польоту становить до 250 км.

Конструкція зазначених ракет зроблена так, що ракета має багато уламків, через що загроза для цивільних об’єктів та мешканців зростає.

Як зазначають аналітики з Defense Express, при дальності запуску 230 км та висоті близько 3 км ракета втрачає управління і починає падати до цілі за інерцією. Ракети обладнані контактним підривачем, тому вибухають при наближенні до повітряної цілі. Водночас, при ударі по наземній цілі, підривач може спрацювати ще на невеликій висоті або при контакті з поверхнею.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Defense express

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 00:50:39