Україна і світ

Її обожнюють майже всі: ягода, яка допомагає регулювати рівень цукру в крові

Дослідники з Іллінойського технологічного інституту в ході наукового експерименту виявили дивовижні властивості малини ефективно регулювати рівень цукру в крові.

Повідомляється, що в ході наукової роботи вчені запропонували 32 дорослим учасникам малину на сніданок. При цьому добровольцям дали три різних сніданки. Один з однією чашкою замороженої малини, інший без неї, а третій з трьома чашками малини.

В результаті було виявлено, що чим більше малини споживали люди, тим менше інсуліну потрібно для вироблення в їхньому організмі для управління рівнем глюкози в крові.

– Малина має одне з найвищих значень вмісту клітковини серед усіх ягід, що робить її відмінним вибором для контролю рівня цукру в крові і контролю ваги, — запевняє автор дослідження Ерін Палінські-Уейд.

За її словами, порція малини в 80 г містить приблизно сім грамів клітковини. Це більше, ніж у інших фруктів, таких як яблуко, яке містить два з половиною грами клітковини.

Також було показано, що малина допомагає при резистентності до інсуліну – серйозної проблеми для людей з преддіабетом, яка може привести до повномасштабного діабету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express

їжа
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-18 10:59:32