Україна і світ

Закон про мобілізацію в Україні прокоментував омбудсмен Дмитро Лубінець

Український омбудсмен Дмитро Лубінець позитивно відгукується про ухвалений закон про мобілізацію. Він назвав його найкращим варіантом у нинішніх реаліях.

Про це він заявив під час брифінгу у вівторок, 16 квітня.

Лубінець про закон про мобілізацію

— На мій погляд, законопроєкт, який був ухвалений в умовах, в яких зараз перебуває Україна, це найкращий варіант, на який ми могли сподіватися. Принципові зауваження, які я направив як уповноважений на профільний комітет, на мій погляд, практично всі були враховані, – зазначив Лубінець.

За словами омбудсмена, слід розуміти, що зараз на лінії фронту тривають надзвичайно важкі бої і військові, які там перебувають, повинні мати змогу, зокрема, отримувати відпустку, а для цього треба збільшити кількість українців у лавах ЗСУ.

Зараз дивляться

Лубінець вважає, що тепер процедура виглядає максимально демократично, без примусу.

— Всі військовозобов’язані мають пройти процедуру, зокрема перевірку своїх даних у реєстрі, і після цього ті, хто не виконуватимуть норми закону, будуть підпадати під дії знову ж таки демократичних принципів у нашій державі.

Це ТЦК звертаються до органів НПУ і виключно органи Нацполіції, відкриваючи кримінальне чи адміністративне провадження, займаються особами, які не виконують дії ухваленого закону, – сказав омбудсмен.

vidsrochka03

Інфографіка: Факти ICTV

Нагадаємо, 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він набере чинності через місяць із дня, наступного після його опублікування.

Детальніше з головними положеннями закону про мобілізацію в Україні, ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-16 18:02:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин