Україна і світ

У Німеччині судять групу екстремістів, які готували переворот і вбивство Шольца

У німецькому Штутгарті перед судом постали дев’ять осіб за підозрою у підготовці насильницького державного перевороту.

Лідером групи підозрюваних є псевдоаристократ та експредставниця ультраправої партії Альтернатива для Німеччини.

У Німеччині розпочали суд над заколотниками

Їх звинувачують у державній зраді, замаху на вбивство та членстві в терористичній організації у справі про ймовірний держпереворот, який вдалося зірвати під час спецоперацій по всій країні у 2022 році.

Вони належать до військового крила, яке очолює ватажок угруповання, 72-річний Генріх XIII принц Ройсс, який називає себе аристократом та є нащадком нині безпрестольної династії.

Серед ватажків групи також Біргіт Малсак-Вінкманн, суддя та колишня представниця ультраправої партії Альтернатива для Німеччини (AfD) у федеральному парламенті.

Судовий процес у Штутгарті є першим з трьох окремих судових засідань, розділених у часі та місці з міркувань безпеки та логістики. Зазначається, що це найбільший подібний судовий процес у повоєнній Німеччині.

Загалом на лаві підсудних мають постати 26 осіб. У грудні федеральні прокурори спочатку висунули звинувачення в тероризмі 27 особам, але один з підозрюваних за цей час помер.

Серед тих, кого судять, колишні і чинні військовослужбовці, зокрема елітного підрозділу, а також один поліцейський. Одного з них, ідентифікованого в судових документах як Маркус Л., прокуратура звинувачує в тому, що він стріляв у двох поліцейських, які увірвалися до його будинку, щоб заарештувати його.

У разі визнання вини чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від одного до десяти років, а у випадку з Маркусом Л. – до довічного ув’язнення.

Прокурори заявили, що обвинувачені зберігали до €500 тис. готівкою, а також 380 пістолетів, 350 одиниць холодної зброї і трохи менше 150 тис. боєприпасів.

Нагадаємо, групу екстремістів викрили та затримали у грудні 2022 року. ЗМІ, посилаючись на федеральну прокуратуру, писали, що серед затриманих була громадянка Росії, яка відвідувала консульство РФ у Лейпцигу, де також був помічений й Генріх XIII.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повідомляли, що заколотники під час підготовки перевороту планували штурм парламенту, арешт депутатів і вбивство канцлера Олафа Шольца.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 20:11:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин