Україна і світ

Всесвітній день книги 2024: ведучі Star Light Media дали поради, що цікавого почитати

23 квітня відзначають Всесвітній день книги. Це свято покликане зміцнити любов до читання. З цієї нагоди ведучі телемарафону Єдині новини назвали цікаві книги, які варто прочитати.

Що цікавого почитати: поради ведучих Star Light Media

Ведуча Тетяна Висоцька розповіла, що наразі у неї не дуже складається з художньою літературою, проте дати пораду вона все ж може. Кілька років тому Тетяна прочитала книгу психіатра Віктора Франкла Людина в пошуках істинного сенсу, і вона їй дуже відгукнулася.

Зараз дивляться

– Тепер зі мною стався Вибір. Авторка Едіт Егер, як і Віктор Франкл, прожила досвід концтабору. Вона дуже легко і світло розповідає про ставлення до обставин, які ми не можемо змінити. І може це собі професійно дозволити, оскільки є відомою на весь світ психотерапевтом, – зазначила Висоцька.

Додає, книжка Вибір Едіт Егер не про біль і травми, а про любов, самозбереження та мудрість.

Згадала ведуча ще одну свою нинішню настільну книгу – Садотерапія Сью Сміт. Авторка також є психотерапевткою, яка зібрала весь досвід світу про відновлення садом і розповіла власну історію.

– Але, головне, у книжці йдеться про створення терапевтичних просторів, чого я зараз активно вчуся на магістратурі, – наголосила Тетяна.

Ведучий Вадим Карп’як зазначає, завжди ніяковіє, коли його просять обрати одну книжку. Проте все ж таки назвав, що цікавого почитати.

Вадим Карп'як

Фото: ICTV

– Якщо ти прочитав три книжки, то ти можеш обрати одну. А коли ти прочитав більше ніж три і дочитав їх до кінця, то вже складно обирати якусь. Тому, коли мене запитують про улюблену книжку, я завжди кажу, що це остання дочитана до кінця на цей момент, – сказав Вадим.

Замість книги ведучий назвав письменника Григіра Тютюнника. Каже, у цього автора можна читати все. Для себе його він відкрив у 2022 році.

– Це настільки сильно, щемливо і відповідає зараз нашому часу, що я просто рекомендую його почитати. За будь-яку ціну. Якщо треба все-таки назвати одну книжку, то нехай це буде його невелика повість Вогник далеко в степу. Але візьміть будь-яку збірку його оповідань, або послухайте їх в аудіоформаті, і я вам обіцяю, що ви не залишитеся без емоцій після цих текстів, – запевняє Карп’як.

Ведуча Оксана Гутцайт каже, для неї найкраща книжка всіх часів і народів – це Моральні листи до Луцилія авторства Анней Сенека. Зазначає, вона філософська та історична.

Оксана Гутцайт

Фото: ICTV

– Коли мені важко, весело, класно, я її перечитую. Взагалі, я дуже люблю читати, я це завжди кажу, і для мене читання це – релаксометод, – поділилася Оксана.

Додає, наразі читає менше, здебільшого – у ліжку перед сном. Раніше ж, коли в неї ще не було машини – читала в будь-якому громадському транспорті. Загалом, у її сумочці завжди є книжка.

Ведуча Юлія Сеник виділила книгу Дев’ять незнайомців авторки Ліани Моріарті. За її словами, початок затягнутий, але далі історія набирає обертів.

Юлія Сеник

Фото: Юлія Сеник / Instagram

Сюжет побудований навколо дев’яти людей, у кожного з них своя драма, а тому їм потрібно полікувати нерви в центрі ретриту. Усі вони на публіку “тримають обличчя”, але, зрештою, розкриваються у форс-мажорних обставинах.

– Мій висновок: майже кожна людина, сім’я приховує, замовчує драму. Ніколи з вигляду не знаєш, хто і яку, – наголосила Сеник.

Ведуча виділила улюблені цитати:

  • Іноді наше життя змінюється так повільно й непомітно, що ми навіть не помічаємо цього, доки одного дня не прокидаємося з думкою: Як я тут опинився?
  • Він дивився на свою дружину і знав, що кохає її, і саме тоді він дещо зрозумів. Усі ці поцілунки не були примиренням. Вони були прощанням.

Ще одну книжку, яку виділила Юлія, згадала вище Тетяна Висоцька – Вибір авторства Едіт Егер.

Каже, ця книжка водночас моторошна, неймовірна і цікава. У ній є чимало моментів, які ми проживаємо зараз.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-23 09:00:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин