Україна і світ

У Росії створили підрозділ, де служать наближені до Кремля персони – розвідка Британії

У Російській Федерації був створений військовий підрозділ, де проходять службу представники російської еліти, зокрема, пов’язані із Кремлем. Туди, зокрема, вступають на службу, щоб убезпечити родичів від в’язниці.

Про це повідомляє розвідувальне відомство Міністерства оборони Великої Британії.

Російський підрозділ для VIP

– Чоловік відомої російської інфлюенсерки Олени Бліновської приєднався до військової кампанії збройних сил РФ в Україні, щоб запобігти потраплянню Бліновської до в’язниці за звинуваченням у несплаті податків. 16 квітня 2024 року чоловіка Бліновської Олексія показали під час служби у спеціально створеному військовому підрозділі ЗС РФ під назвою Барс-Каскад, поблизу України, – повідомили розвідники.

За даними Британії, цей підрозділ, ймовірно, був утворений заступником голови російського парламенту з питань оборони Дмитро Сабліним.

Зараз дивляться

– Підрозділ переважно залучений до операцій із дронами, зазвичай далеко від лінії фронту. Він діє з жовтня 2022 року, і до його складу входять щонайменше 10 членів партії Єдина Росія, а також сини кремлівських VIP. Повідомляється, що завербовані VIP отримують охорону, – повідомили в розвідці.

Вступ до підрозділу Барс-Каскад, імовірно, надає представникам еліти РФ можливість обійти вимоги щодо військової служби в Росії, але водночас мати гарантії безпеки та прихильність Кремля, вважають британські розвідники.

– Справа Бліновського є першим зафіксованим випадком, коли особа приєдналася до підрозділу, щоб допомогти члену сім’ї уникнути в’язниці, – повідомила британська сторона.

Нагадаємо, 13 квітня розвідка Британії повідомляла про те, що Росія використовує підкуп своїх громадян та військових, аби ті вступали до лав ЗС РФ або продовжували агресію проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-22 14:07:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин