Україна і світ

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Про це повідомив міністр оборони країни Грант Шеппс.

«Зараз у Телфорді проходять передові модернізації, щоб зробити цей танк найбільш смертоносним в історії армії Великої Британії, даючи нашим солдатам вогневу міць, необхідну для захисту країни», — заявив він.

Грант Шеппс зазначив, це перший повністю британський танк за останні 22 роки. Challenger 3 є модернізованою версією танка Challenger 2. 

Загалом планується збудувати ще 140 танків Challenger 3.

Перший прототип уже демонструє свої можливості на випробуваннях. Усі прототипи випробовуватимуть у робочих умовах, щоб підтвердити їхню продуктивність і вдосконалити в разі потреби.

Challenger 3 озброєний 120-мм гладкоствольною гарматою L55A1 завдовжки 55 калібрів, яка може вести вогонь більшістю снарядів НАТО. Гармата, яка встановлена в Challenger 3, має вищу початкову швидкість снаряда та більшу пробивну здатність, ніж Challenger 2. Швидкість Challenger 3 розвиває до 60 км/год. Він оснащений новим композитним пакетом бронювання, відомим як EPSON, а також системою активного захисту Trophy, яка може виявляти та нейтралізувати атаки за лічені секунди. Крім того, є можливість встановити додатковий навісний захист Farnham.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, на початку року у Британії оприлюднили перші світлини прототипу нового танка Challenger 3.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-20 16:45:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин