Україна і світ

Смертельна ДТП за участі нардепа Ніколаєнка: ДБР закінчило розслідування

Фото: Нацполіція

ДБР завершило розслідування провадження щодо народного депутата Андрія Ніколаєнка, який 3 листопада 2023 року на трасі під Житомиром збив на смерть 18-річну дівчину.

Обвинувальний акт ДБР скерувало до суду.

Нардепу загрожує позбавлення волі до 8 років за ч. 2 ст. 286 ККУ, тобто йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Зараз дивляться

Смертельна ДТП за участі нардепа Ніколаєнка: що з’ясувало ДБР

Передусім встановлено, що народний депутат, який перебував за кермом автомобіля Mercedes-Benz GLE, у момент вчинення ДТП в районі села Березівка Житомирського району, всупереч вимогам правил дорожнього руху, рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості.

– Камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості на 40 до 50 км/год, зокрема одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза, – кажуть в ДБР.

За даними слідства, водій не вжив достатніх заходів для зменшення щвидкості чи зупинки авто, в результаті 18-річна місцева мешканка, яка перебігала дорогу, померла на місці події від отриманих травм.

Слідчі також встановили, що дотримання водієм вимог ПДР надало б можливість потерпілій перебігти дорогу.

Окрім того, у ДБР наголошують, що винуватець смертельної аварії систематично притягався до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості.

Лише за 2022-2023 роки щодо Ніколаєнка винесено 22 постанови.

Нардеп Ніколаєнко на Mercedes на смерть збив 18-річну дівчину

На трасі Київ – Чоп в районі села Березівка Житомирського району вранці 3 листопада, близько 9:45, сталася ДТП за участі автомобіля Mercedes-Benz GLE, за кермом якого перебував народний депутат.

Легковик, рухаючись у крайній лівій смузі, здійснив наїзд на пішохода – 18-річну дівчину, яка загинула на місці.

Поліція не називала імені винуватця смертельної аварії, проте згодом сам народний депутат Андрій Ніколаєнко підтвердив, що це він збив дівчину, пообіцявши сприяти слідчим діям та добровільно пройти всі необхідні експертизи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-16 11:46:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин