Україна і світ

Премія Laureus 2024 – Джокович, Бонматі та Беллінгем – серед номінантів

Перша ракетка світу тенісист Новак Джокович та чемпіонка світу з футболу у складі збірної Іспанії Айтана Бонматі визнані спортсменами року за версією Laureus World Sports Awards.

Церемонія вручення престижної премії відбулася у Мадриді.

Лауреати Laureus World Sports Awards у 2024 році

Нагороду сербському тенісистові та іспанській футболістці вручили семиразовий переможець Супербоулу Том Брейді та спринтер Усейн Болт.

Зараз дивляться

Минулого року Джокович виграв три турніри серії Grand Slam та став переможцем Підсумкового турніру ATP.

Бонматі стала першою футболісткою, яка отримала нагороду Laureus World Sports Awards. За свої виступи минулого року вона раніше була удостоєна Золотого м’яча.

Півзахисник мадридського Реала Джуд Беллінгем з рук фаната вершкових, тенісиста Карлоса Алькараса отримав приз Прорив року. А американська гімнастка Сімона Байлз перемогла у номінації Повернення року.

Команда року було визнано жіночу збірну Іспанії з футболу, які у фіналі Мундіалю обіграли команду Англії з рахунком 1:0 завдяки голу Ольги Кармони.

Серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями нагороду віддали Діде де Грот, нідерландці, яка виступає у тенісу на візках. На цю ж нагороду також претендував українець Данило Чуфаров, який є п’ятиразовим призером Паралімпійських ігор з плавання.

Ще одну нагороду отримала 14-річна австралійська скейтбордистка Аріса Трю, як екшн-спортсмен(-ка) року.

Нагороди Laureus World Sports Awards присуджуються щорічно з 2000 року журі з 69 осіб, до складу якого входять видатні спортивні діячі, члени Академії Laureus.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-23 13:46:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин