Україна і світ

Переміщення ЗСУ на захід від Авдіївки – що кажуть про ситуацію на фронті в ISW

Фото: Генштаб ЗСУ

Переміщення підрозділів Сил оборони України на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки, що на захід від Авдіївки, ще не сприяли швидким тактичним досягненням Росії.

Про це аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомили у своєму новому зведенні.

imgonline com ua compressed kxnxqemrrpp0 scaled

Зараз дивляться

Переміщення ЗСУ західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки: що кажуть в ISW

На переконання американських експертів, після переміщення українських захисників уздовж лінії фронту на захід від Авдіївки армія РФ навряд чи досягне глибшого оперативного проникнення в цей район найближчим часом.

Експерти ISW не виключають, що російські сили, імовірно, продовжуватимуть досягати тактичних успіхів у напрямку Авдіївки в найближчі тижні.

Як наслідок, продовжують далі аналітики, українські командири можуть вирішити провести додатковий відхід.

Попри те, що наступна лінія обороноздатних населених пунктів у цьому районі розташована на деякій відстані, ЗСУ можуть використовувати вітрозахисні смуги в полях безпосередньо на захід від поточної лінії фронту, щоб уповільнити майбутні російські атаки.

– Повний відхід українців до укріплених позицій на захід від Авдіївки, імовірно, дозволить російським силам відносно швидко просуватися через ці поля. Проте просування буде швидким, лише якщо українські сили не намагатимуться утримувати позиції на полях, – наголошують в ISW.

В Інституті вивчення війни відзначають, що, попри брак ресурсів та невигідну кількість особового складу, Сили оборони України завадили наступу РФ.

А прибуття на Авдіївський напрямок відновленого українського підкріплення, про яке напередодні повідомив Олександр Сирський, дозволить ЗСУ уповільнити тактичні досягнення РФ та, можливо, стабілізувати фронт.

За таких обставин російському командуванню доведеться або визнати, що найближчим часом ширше чи глибше проникнення стане малоймовірним, або перекинути в цей район додаткові резерви задля подальших тактичних здобутків.

– Негайне залучення додаткових резервів для тактичного проникнення в районі Авдіївки, де росіяни зосереджені далеко від важливих цілей, може поглинути живу силу РФ, яка могла б забезпечити значні оперативні здобутки в районі Часового Яру або була б використана під час запланованого наступу влітку, – вважають в ISW.

Тож, згідно з оцінками американських експертів, російським військам, імовірно, доведеться або поповнювати та підсилювати підрозділи, що атакують, або зменшувати темп наступальних операцій на захід від Авдіївки, якщо додаткові резерви не буде залучено.

А це може обмежити здатність Росії здійснювати додаткові швидкі тактичні наступи в цьому районі Авдіївки.

Переміщення ЗСУ західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки: заява Сирського

Нагадаємо, що 28 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про переміщення підрозділів Сил оборони України на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.

На такий крок українські командування пішло, щоб зберегти життя та здоров’я захисників.

За словами головкома, на цих напрямках ворог досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги здобути не зміг.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 796-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Війна в Україні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 09:08:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин