Україна і світ

На Закарпатті судитимуть зловмисника, який ошукав матір загиблого військовослужбовця на 7,5 млн гривень

Киянин 35-ти років став одним з організаторів шахрайської схеми, за якою зловмисники виманили у матері полеглого військовослужбовця з Донеччини гроші, які жінка отримала як виплату від держави у зв’язку зі смертю сина на війні.

Про це повідомила 22 квітня Кіберполіція.

За даними відомства, після отримання грошової допомоги 49-річній жінці почали телефонувати невідомі та переконували її покласти гроші на рахунок у фінансову установу за кордоном та пропонували допомогти їй у цьому.

Після того, як жінка погодилася на пропозицію, зловмисники кількома траншами виманили у неї 7,5 млн гривень.

Близько шести місяців тривали оперативні заходи та процесуальні дії, у результаті яких було затримано одного з основних фігурантів злочинної схеми.

Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 ККУ. Відповідно до ухвали суду, тоді зловмисника взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 13,285 млн гривень.

Станом на сьогодні слідчі поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, завершили досудове розслідування у цій справі та скерували обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження для судового розгляду.

Матеріали справи щодо спільників обвинуваченого слідчі виділили в окреме кримінальне провадження та продовжують розслідування.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі терміном до 8 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, у Дніпрі судитимуть аферистку, яка видавала себе за військового та просила гроші на лікування.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-22 14:28:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин