Україна і світ

На снаряди для України у Словаччині зібрали вже €2,5 млн: що відомо

Оскільки уряд Словаччини не долучився до ініціативи Чехії щодо придбання для України 800 тис. артснарядів, демократичні сили країни вирішили підтримати українську армію та запустили кампанію зі збору коштів на боєприпаси. Наразі вже зібрано €2,5 млн.

Про це заявив в ефірі телемарафону Єдині новини Маріан Куліч – засновник організації Мир Україні, яка займається збором коштів у Словаччині.

Словаки збирають кошти на снаряди для України

– Ми запустили свою кампанію, хотіли висловити, наскільки розчаровані жителі Словаччини своїм урядом, який зустрічався з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Братиславі. Ми послали сигнал, що хочемо підтримати Україну в фінансуванні озброєння і також послати сигнал своєму уряду, що ми з ним незгодні, – пояснив він.

Зараз дивляться

За його словами, спочатку вони зібрали €260 тис. і планували відразу передати їх чеській благодійній організації, проте вже за 40 годин був перший мільйон, а зараз – €2,5 млн.

– Ми побачили, наскільки успішно проходить цей збір, що всі люди у Словаччині з демократичними поглядами хочуть долучитися. Це дуже потужний меседж від людей, – зауважив Куліч.

Він каже, що зібрані кошти будуть витрачені на закупівлю снарядів, проте збір триватиме “до того моменту, поки Україні треба буде боротися”.

– Будемо якомога довше це продовжувати, надсилатимемо ці кошти чеському уряду, щоб він закуповував снаряди для України, – підсумував він.

Попри те, що до ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для Києва долучилися понад 20 країн, уряд Словаччини вирішив не брати в ній участі, оскільки, як стверджували урядовці зі словацького уряду, конфлікт “не має воєнного розв’язання” і “спрямувати зброю в Україну – значить лише затягнути війну”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-20 15:25:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин