Україна і світ

Мініінвазивна операція на серці, у Києві врятували 52-річного пацієнта з важкою патологією

Фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова успішно прооперували мініінвазивним способом 52-річного Леоніда Лазутіна з приводу важкої вади серця. Про це співробітники Інституту повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Протезування аортального клапана

– Щодня фахівці Інституту Амосова проводять мініінвазивні операції. Навіть складні випадки, такі як протезування аортального клапана, стали більше виконувати мініінвазивно, – йдеться в повідомленні.

У Леоніда Лазутіна рік тому почалася аритмія. В Інституті Амосова діагностували важку аортальну ваду, яку потрібно було негайно коригувати.

Розріз до 6 см

За словами медиків, було використано методику мініторакотомії. Це невеликий, до 6 см, розріз у міжреберному проміжку на передньобоковій поверхні грудної клітки. Протезування аортального клапана виконано успішно.

Не міг собі дозволити довго хворіти

Як розповіли співробітники Інституту, Леонід погодився на операцію на серці тільки тому, що це буде мініінвазивно. Чоловік працює в енергетичній галузі, яка переживає важкі часи через постійні обстріли ворогом.

Окрім руйнувань критичної інфраструктури країни, на жаль, нещодавно загинули й колеги Леоніда, яких не так легко кимось замінити. Тож чоловік не міг дозволити собі довго хворіти і єдиний шанс повернутися швидко в стрій – погодитися на мініінвазивну операцію.

Переваги

Як пояснили медики, переваги мініінвазивних оперативних втручань очевидні:

  • невеликі розрізи;
  • менший біль;
  • менша травматизація організму;
  • швидший час відновлення та мінімальні рубці.

Джерело: Інститут Амосова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-16 11:15:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин