Україна і світ

Через брак обіцяної допомоги Україна витратила з бюджету $4 млрд – Мінфін

Через затримку партнерів з допомогою Україні довелось витратити 4 млрд доларів на закупівлю озброєння. Це має негативні наслідки для бюджету.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, на початку 2024 року Україна опинилась у складній ситуації через недостатню кількість як фінансування, так і озброєння та боєприпасів.

Зараз дивляться

– 4 млрд дол США – саме такий обсяг коштів на закупівлю озброєння витратив уряд, в умовах коли бракувало обіцяних партнерами снарядів і зброї. І це має негативні наслідки для бюджету, – сказав Марченко.

Важливість допомоги Україні

Міністр зазначив, що відсутність або затримка у підтримці України негативно впливає на спроможність нашої держави протистояти ворогу на фронті. Водночас нестача засобів ППО і ПРО – зменшує економічний потенціал країни.

Глава Міністерства фінансів також наголосив на необхідності пришвидшити пошук механізму використання заморожених активів РФ на користь України.

– Захищаючи свої кордони, українці захищають міжнародний порядок і стримують розповсюдження війни на решту території Європу. Для перемоги нам критично необхідно зрівняти військові ресурси з ресурсами агресора, – підкреслив він.

Раніше президент Володимир Зеленський допустив, що наступною ціллю РФ можуть стати українські атомні станції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 13:20:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин