Україна і світ

Звільнення Зміїного допоможе вирішити глобальну продовольчу кризу – Кубраков

Звільнення острова Зміїний сприятиме відновленню економіки України та вирішенню глобальної продовольчої кризи. Завдяки деокупації вдалося відкрити рух каналом гирла суднового ходу з річки Дунай до Чорного моря та назад.

Це шлях до українських Дунайських портів Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.


– Тепер судна, які заходитимуть у порти під завантаження агропродукцією, зможуть скористатися двома шляхами – румунським каналом Суліна та гирлом Бистре річки Дунай для виходу в Чорне море, – зазначив він.

За словами міністра, це дасть можливість розвантажити Суліну, безальтернативність та обмежена пропускна спроможність якої призводить до довготривалого простою суден на рейді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Розвиток транспортних шляхів до Дунайських портів – це частина стратегії розвитку Дунайського портового кластеру, повідомив Кубраков. Зокрема, це необхідно для збільшення експортного потенціалу, оптимізації роботи порту, будівництва допоміжної залізничної та дорожньої інфраструктури.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-16 00:53:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин