Україна і світ

Звільнення Лиману має три принципово важливі моменти – Мусієнко

У Лимані зазнала ницівної поразки 20 армія РФ, яку вона створовал з 2015 року для підготовки повномасштабної війни проти України. Про це менше говорять у сенсі значення звільнення цього міста, але це важливо, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко.

– Контрнаступ, який був на Харківщині, триває і дає позитивні результати в сенсі того, що витистаються далі позиції противника на схід і північний схід Донеччини. Лиман – ключовий пункт, оскільки є вузлова залізнична станція, – наголосив він.

Крім того, за його словами, Україна повертає контроль над транспортним сполученям, що відкриває перспективи для просування далі.

– Є ще один досить принциповий момент. Про це менше говорять, але це важливо. Фактично зазнала нищівної поразки 20 армія РФ, яку вона створовал з 2015 року зі штабом у Воронежі, і яку вона створювала для підготовки повномасштабної війни проти України. І зараз ця армія несе поразки, – пояснив Мусієнко.

Говорячи про російські війська, які могли потрапитии в оточення в Лимані, експерт наголосив, що йдеться про близько 1,6 тис. окупантів.

Президент України Володимир Зеленський 2 жовтня підтвердив, що станом на 12.30 Лиман повністю зачищено від російських окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Олександр Мусієнко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-02 16:53:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин