Україна і світ

Звільнені території – доказ використання зброї за призначенням: Кислиця відповів РФ на Радбезі ООН

Москва намагається надати фейкам вигляду фактів, загортаючи брехню “в численні терміни й назви, технічні характеристики й цифри”.

Про це заявив на засіданні Радбезу ООН постійний представник України Сергій Кислиця, відповідаючи на звинувачення російської делегації у нібито потраплянні західної зброї з України до третіх країн.

За його словами, країна-агресор на початку вересня озвучувала подібні звинувачення в Радбезі, проте після цього ЗСУ розпочали операцію зі звільнення сходу та півдня країни.

– Це найпотужніший і найпереконливіший доказ того, що вся зброя, якою володіє Україна, служить своєму прямому призначенню – допомагати українським воїнам звільняти наш народ і наші території, – наголосив дипломат.

Кислиця також розповів про багаторівневу систему контролю для запобігання незаконному використанню зброї в Україні.

Зокрема, обіг та використання стрілецької зброї і легких озброєнь контролюється на міжвідомчому рівні за участю МВС, СБУ, Держприкордонслужби, за реалізацію державної політики щодо товарів військового та подвійного призначення відповідає Держслужба експортного контролю та Міжвідомча комісія з питань військово-технічного співробітництва.

Крім того, як зазначив постпред, діє трирівнева система контролю та нагляду за озброєннями, що постачаються іноземними партнерами.

– Парламентський контроль забезпечується тимчасовою спеціальною комісією. Президент реалізує свої повноваження через РНБО. На урядовому рівні Міноборони та ЗСУ спільно з іноземними партнерами здійснюють безпосередній контроль та моніторинг поставок озброєнь в Україну, а також руху міжнародної технічної допомоги, – пояснив Кислиця.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас він звернув увагу членів Радбезу ООН на діяльність на окупованих територіях Україні та в інших країнах світу російської ПВК Вагнера.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-10 12:43:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин