Україна і світ

Зустріч омбудсменів України та Росії відбудеться в Анкарі: стали відомі деталі

В Анкарі відбудеться тристороння зустріч омбудсменів України, Туреччини та Росії щодо звільнення полонених.

Про це на пресконференції в Анкарі повідомили уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець та головний омбудсмен Туреччини Шереф Малкоч.

– Зустріч запланована. Сьогодні турецький омбудсмен виступив з ініціативою про проведення цієї зустрічі в розширеному форматі. Не хочу розкривати зараз її деталі, через декілька днів ви самі все побачите. Найголовніше для нас і для Туреччини – ми не хочемо проводити зустрічі заради зустрічі, ми хочемо досягти конкретних результатів, – сказав Лубінець.

Малкоч зазначив, що має намір поговорити з російською омбудсменкою, а після цього відбудеться зустріч у тристоронньому форматі.

На ній планують обговорити питання прав людини, прав дітей, а також визначити “дорожню карту” щодо обміну поранених військових.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами турецького омбудсмена, після успішного відкриття та функціонування “зернового коридору” є намір створення “коридору зустрічі” родичів, дітей, жінок та поранених, що також буде обговорюватися на зустрічі в Анкарі. Малкович сподівається, що розмова буде результативною.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-10 18:30:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин