Україна і світ

ЗСУ звільнили вже шість населених пунктів на Луганщині – Гайдай

Українські сили оборони звільнили з-під російської окупації шість населених пунктів Луганської області.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телеканалу FreeДом.

Він відмовився називати міста та села, які було деокуповано на Луганщині, але підтвердив, що українські війська визволили шість населених пунктів області.

За його словами, люди з територій, які Росія захопила ще у 2014 році, чекають на військових Збройних сил України.

– Навіть нам пишуть люди, які були окуповані ще у 2014 році. Усі чекають визволення… Усі сподіваються та моляться, – сказав він.

Гайдай звернувся до жителів Луганської області із закликом або виїхати з територій, які знаходяться поруч з лінією фронту, або якомога більше перебували в укритті.

– Це все ж війна, снаряд може прилетіти та розірватись десь поруч військових, але уламками може зачепити і мирних мешканців, – пояснив він.

Очільник Луганської області додав, що окупанти масово мінують території: як адміністративні будівлі, так й інші приміщення.

За його словами, у глибокому тилу росіян вибухають казарми, командні пункти та склади з боєприпасами, а російські військові командири залишають свій особовий склад без керівництва.

– Солдати без командира стають просто якимись мародерами, які не становлять загрози як якась бойова одиниця, – каже Сергій Гайдай.

Керівник Луганської ОВА розповів, що окупанти під час примусової мобілізації на Луганщині навіть не запитують чоловіків про здоров’я та сімейний стан, а просто забирають як хворих, так і багатодітних.

Раніше 5 жовтня Сергій Гайдай заявив, що Збройні сили України вже розпочали звільнювати Луганську область від російських окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

ФотоСергій Гайдай

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-05 23:33:25