Україна і світ

ЗСУ знищують скупчення окупантів та їхні склади з боєприпасами, не завдаючи шкоди місцевому населенню

У прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1 рангу Наталія Гуменюк розповіла про обстановку на півдні України. А саме про спроби окупанта покинути Херсонщину. 

— Що стосується тимчасово окупованого Лівобережжя, тактику вороги не міняють, вона залишається впізнаваною. Коли окупант намагався вшитися з правого берега була та ж сама історія. Зараз вони намагаються загітувати за собою мирне населення, тому що звикли ховатися саме  за ними. Та ситуація, яка сприймається ними як «трівожная» часто фігурує у ворожих зведеннях у районі Олешок, Скадовська, Каховки. Там, де від нашої контрбатарейної роботи окупантам досить неспокійно, вони намагаються спровокувати і посилити ефект вогневого ураження власними силами, — говорить Наталія Гуменюк, — вороги виводять техніку з населеного пункту, обстрілюють його, потім повертаються і розповідають, що тут вже небезпечно, треба виїжджати. Для того, щоб виправдати свою втечу перед вищим військово-політичним керівництвом росії. 

Щодо загальної ситуації стосовно розташування ворожого війська керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України повідомила, що противник на віддалених рубежах облаштовує все більше оборонних споруд. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Ми маємо результативну роботу по лівому берегу, зокрема наше військо не б’є по місцевих мешканцях, по житлових будинках тих, хто проживає в окупації, — повідомила Наталія Гуменюк. — Ми ретельно збираємо інформацію. Чітко вивіряємо дані про скупчення окупантів і тільки тоді завдаємо удари. Так вдається знищувати конкретні бліндажі, спостережні пункти, склади з боєприпасами, не завдаючи шкоди місцевому населенню. Окупанти, спостерігаючи за цією результативною роботою, зі свого боку посилюють поліцейські методи тиску на цивільне населення, тому що розуміють, що рух супротиву досить потужний і інформацію ми отримуємо саме від них.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-28 14:44:52